Herold van den Berg:

creatieve vrije denker, realistische dromer met ambitie en een sterke voorkeur voor ronde vormen. Ik volg al vele jaren cursussen beeldhouwen bij de Gooise Academy te Laren NH . Tijdens de cursus 'persoonlijke ontwikkeling' onder begeleiding van Rene van der Wiel heb ik mijn eigen stijl ontdekt en verder ontwikkeld. 

Het leven is een reis door en naar het onbekende. Genieten van de reis, verkennen en afwisseling zorgen voor nieuwe ervaringen, inspiratie en een intensiever leven. Via mijn kunst deel ik de schoonheid van het leven en een stukje van mezelf. Een deel van de opbrengst van mijn werk wordt gebruikt voor het goede- en/of maatschappelijke doel!

Waarom Rubens type art........de kracht van rondingen:

Onderzoekers van de Harvard Medical School hebben in een experiment aangetoond dat mensen in het algemeen de voorkeur hebben voor ronde vormen.

De onderzoekers hebben aangetoond dat onze vormvoorkeur wordt beïnvloed door factoren als symmetrie, prototypicaliteit, contrast, complexiteit en ‘vloeiende vormen’. De onderzoekers redeneren dat mensen een afkeer hebben van scherpe contouren, omdat deze als bedreigend worden ervaren. Onderzoek waarbij op foto’s van mensen hun schouders, ellebogen e.d. puntiger waren gemaakt, toont aan dat deze kenmerken geassocieerd worden met meer agressieve persoonlijkheidskenmerken.

Referentie(s)

Bar, M., Neta, M. (2006), Humans prefer curved visual objects. Psychological Science, vol.17, no.8, p.645-648.